Buffalo sikeresen megtartotta az 5-tengelyes megmunkáló központjaival és az Ipar 4.0-val kapcsolatos szimpóziumát a malajziai Shah Alam, Selangor állam fővárosában. Hozzávetőlegesen 120 vendég vett részt a szimpóziumon: forgalmazók, végfelhasználók és a helyi ipar potenciális vásárlói.

A szimpózium fő témája az öt tengelyes gépek megmunkálási előnyei volt. A cél az volt, hogy a meghívottak felfedezhessék az 5-tengelyes megmunkálóközpontok előnyeit és megértsék az Ipar 4.0 jelenlegi technológiai trendjét.

A feldolgozóipar számára a nagy sebességű és nagy pontosságú 5-tengelyes megmunkálási technológia és az Ipar 4.0 alkalmazások jelentik a legjobb stratégiát az intelligens gyártáshoz és a napi 24 órás automatizált gyártáshoz, a mai gyártási környezetben. A Buffalo 5 tengelyes megmunkálóközpontjai képesek bonyolult alakzatok egyszeri beállítás melletti megmunkálására. Ezzel időt takarítanak meg, csökkentik a költségeket és minimalizálják a kezelői hibát, továbbá növelik a termelékenységet és a hatékonyságot az ügyfelek számára. Ezen felül az új technológia megfelel a mechanikai megbízhatósággal, az adatátvitellel és az elemzéssel szemben támasztott egyre fokozódó követelményeknek is. Annak érdekében, hogy ezzel a tendenciával lépést tarthasson, a Buffalo kifejlesztette az Ipar 4.0 megoldást, az ART rendszert, hogy egyesíthesse a nagy teljesítményű gépeket az Ipar 4.0 rendszerrel. Továbbá, hogy a gyártási mód megreformálásával összekapcsolhassa termékeit az ügyfelek ellátási láncaival, a gyártással és az ügyféllel.

Malajzia gazdasága 2018-ban 4,7 %-kal nőtt, ami kedvezőbb érték, mint a piac várható növekedési üteme (4,5%). A gazdasági növekedés fő mozgatórugója a belső kereslet (a feldolgozóipari növekedési ráta 5%). Ugyanakkor azt követően, hogy 2018-ban Malajzia állami beruházásait korlátozták, a magán szektor beruházásai növekedésnek indultak, ami az infrastruktúra fejlesztés és a gyártás növekedéséhez vezetett, és az iparban aktív kereskedelmet eredményezett. Malajzia az elmúlt években, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségébe tartozó országok között jelentősen fejlődött és autószerelő-gyártó központtá vált. Igény van a szerszámgépekre és a feldolgozási technológiára, így a helyi piac aktívan törekszik a fejlett gyártási erőforrások bővítésére.

A malajziai feldolgozóipar mindig is Malajzia legfontosabb gazdasági pillére volt, és a kormány aktívan támogatta az Ipar 4.0 fejlesztését és azt a célt tűzte ki, hogy 2025-ben megduplázza a gazdasági növekedést, melynek értéke 392 milliárd RM. Így a magas termelékenység és a hatékony technológia biztosan hozzájárul az ipari versenyképesség növeléséhez. Sok vendég vett részt a szimpóziumon, és nagy érdeklődést mutattak a Buffalo 5-tengelyes gépei iránt, illetve sok érdeklődőt vonzott az ART rendszer működésével és teljesítményével kapcsolatos megbeszélés. Jól látható, hogy az Ipar 4.0 megoldásra nagy igény mutatkozik majd Malajziában és az AXILE kiváló teljesítményt nyújt a malajziai piacon a közeljövőben.