A hannoveri EMO kiállítás 2019 szeptember 21-én sikeresen lezárult a németországi Messe-ben. Ez az átfogó fémmegmunkálási kiállítás szeptember 16 és 21 között, hozzávetőlegesen 117.000, 150 országból érkező, gyártásban jártas szakembert vonzott.

A „Jövő gyártásához vezető intelligens technológiák” mottó alatt az EMO számos programot szervezett, és Ipar 4.0 területeket alakított ki, hogy megismertesse a látogatókkal az új technológiákat. A témák között szerepelt az AI, az additív gyártás, az ipari internete (IIoT), az 5G és az OPC UA vagy az umati, a szerszámgépek új szabványos interfésze. A hivatalos információk szerint 70 nemzetközi cég, mintegy 110 gépe vett részt az umatiban, hogy bemutassák a gépek és az IT rendszerek közötti univerzális interfészt.

A hatnapos eseménysorozat alatt a számos globális forgalmazója látogatta meg a Buffalo standját, üzleti megbeszélés céljából. Ezen felül sok látogató érdeklődött az ART rendszer iránt és érkeztek a standhoz olyanok is, akik bővebb információt szerettek volna megtudni erről a nagyszerű digitális megoldásról. Az AXILE számára megtiszteltetés volt, hogy idén csatlakozhatott az umati projekthez, vagyis az univerzális szerszámgép interfészhez. Ez az egyre inkább teret hódító felület sok látogatót vonzott. Az umati projekt tagjaként az AXILE-t Ipar 4.0 képességgel ruháztuk fel, ezzel felkészítve a felhasználók igényeinek kielégítésére.

A Buffalo Machinery az AXILE márkacsoportjának prémium 5-tengelyes függőleges megmunkálóközpontját mutatta be a kiállításon. A G6 Robot innovatív automatikus megoldást mutatott be, amely növeli az autonómiát és a rugalmasságot a végfelhasználók számára. A G6 új automata szerszámváltó kialakítása agilisebb megmunkálási képességeket kínál. A DC12 dupla oszlopos, 5-tengelyes megmunkálóközpont sok látogatót nyűgözött le a nagy teljesítményű forgácsoláshoz kapcsolódó, nagy sebességű megmunkálási képességével. A marási-esztergálási feladatokra használható és ART rendszerbe integrálható G8 MT a legjobb választás az űripar számára. Sok látogatót nagyon érdekelt az AXILE G6, G6 Robot, valamint a DC12 és G8 MT, és a kiállított gépekről rengeteg pozitív visszajelzés is érkezett.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a Buffalo Machinery sikeresen szerepelt bemutatott gépeivel a 2019-es hannoveri EMO kiállításon. A cél továbbra is az, hogy segítsük a gyártókat a termelékenység növelésében és az intelligens gyártás megvalósításában.