A 2019-es Tajpeji Nemzetközi Szerszámgép Ipari Kiállítás (TIMTOS) március 9-én sikeresen lezárult. Az idei évre a TIMTOS a világ 3. legnagyobb szerszámgép ipari kiállításává nőtte ki magát, melyen 1230 kiállító vett részt, 7000 standdal. A hivatalos információk szerint a TIMTOS 7511 külföldi vevőt vonzott 2019-ben, ami 2,3% -os növekedést jelent 2017-hez képest. A legfontosabb látogató országok között szerepelt Kína, Japán, India, Malajzia, Oroszország, USA, Dél-Korea, Thaiföld, Törökország és Egyiptom. Ahogy a tengerentúli látogatók száma növekszik, a TAITRA statisztikája azt mutatja, hogy jelentősen nőtt az indiai és oroszországi látogatók száma is, ráadásul ez volt az első alkalom, amikor Egyiptom is szerepelt a tíz legjelentősebb kiállításra ellátogató ország között. A kiállítás méretének és terjedelmének, valamint a látogatók számának növekedésével a TIMTOS új rekordot állított be a tajvani kiállítás történetében.

Ebben az évben a középpontban az „Ipar 4.0” és az „Intelligens gyártás” állt. Az Ipar 4.0 trenddel a TIMTOS célja, hogy integrált rendszereket és digitális megoldásokat biztosítson szerszámgép gyártók számára, az automatizált gyártás elérése érdekében. Ebből kifolyólag a kiállítók olyan Ipar 4.0 megoldásokat mutattak be, mint például az érzékelők, ipari robotok és az IIoT, melyek segítséget nyújtanak a szerszámgép felhasználóknak a gép megfigyelésében és a működési zavarok felismerésében. Az integrált rendszerekkel a gyártósorok hatékonyabbak lehetnek, az automatizáltsági szint pedig növelhető.

A kiállítás programjában egy nagyobb konferencia is helyett kapott, melynek célja az volt, hogy segítse a gyártókat az Ipar 4.0-val járó kihívásokban. A témák között szerepelt a „Gép intelligencia és az IIoT”, az „Additív gyártás”, „Az autóipari gyártási forradalom” és az „Innováció az űrhajó gyártásában”. Az ipar legtekintélyesebb vezetői és szakemberei legfrissebb tudásukat adták át a konferencián, mellyel áttekinthető és hasznos információkkal szolgáltak a résztvevők számára.

Cégünk mindig is az Ipar 4.0 felé vette az irányt. Hosszas fejlesztéseket követően, 2017-ben mutattuk be a prémium kategóriás AXILE márkacsoportunkat, mely csúcstechnológiás, rendkívül nagy sebességű 5-tengelyes gépeket vonultat fel. A Buffalo Machinery kifejlesztette az AXILE megbízhatósági technológiát (ART ™), amely nagyszerű megoldást nyújt a gépek megbízhatóságára, kiszámíthatóságára és automatizálására. Az ART előre tudja jelezni a gép jövőbeli állapotát, csökkenteni tudja az állásidőket és képes optimalizálni annak teljesítményét. Ezeket a nagyszerű technológiákat a Buffalo Machinery standján mutattuk be, mely sok látogatót vonzott.

A kiállításon elhelyezett standra 50 Buffalo globális forgalmazó látogatott el, üzleti találkozó céljából. Ezen felül mintegy 600 látogatót vonzott a standunk, melyből hozzávetőlegesen 80 potenciális forgalmazó és végfelhasználó is volt. Minden egyes látogató nagy érdeklődést mutatott az AXILE G sorozat (nagy sebességű 5 tengelyes függőleges megmunkálóközpont) és V sorozat (nagy sebességű függőleges megmunkálóközpont), a teljes márkacsoport, valamint az ART rendszer iránt. Microcut termékeket is kiállítottunk, többek között az M1050 típusú függőleges megmunkálóközpontot, a BNC-2660 típusú dupla téglalap alakú ágyvezetékkel szerelt, síkágyas esztergát és az LD-65 ikerorsós, revolverfejes, ferdeágyas esztergát. Kiváló minőségű szerszámgépek alkotta széles termékpalettát tudtunk bemutatni a látogatók számára.

Mivel az Ipar 4.0 nagy hatással van a gépiparra, az innovációra és a fejlődésre, cégünk folytatja technológiai fejlesztéseit, és az intelligens gyártás útján halad tovább.